Фото: dp.tax.gov.ua

У Києві засудили адміністратора Telegram-каналу про повістки: отримав п'ять років тюрми

Дарницький районний суд столиці виніс вирок адміністратору Telegram-каналу "Повістки" за перешкодження мобілізації у Києві. Чоловік отримав п'ять років позбавлення волі.

Вирок опубліковано на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з документом, автора пабліка визнали винним за статтею про перешкоджання законній роботі Збройних Сил. Як йдеться у вироку, адміністратор каналу повідомляв користувачам у мережі, де перебувають представники військкоматів. Водночас він використовував фрази "за можливості, не заїжджайте", "будьте обережні" та інші, які дискредитували роботу ТЦК.

Зазначається, що суд враховував скарги райвійськкоматів Києва про те, що ці повідомлення призводять до того, що чоловіки уникають таких місць і призводять до розкриття форм і методів виконання мобілізаційного плану у столиці, зриву мобілізаційних заходів і підриву авторитету Збройних Сил. Крім того, суд визнав, що дії адміністратора каналу ведуть до напруги у суспільстві, формують негативне ставлення до представників військкоматів та формують стійку позицію для відмови від мобілізації.

Нагадаємо, у Києві 23-річний киянин організував незаконну схему переправлення чоловіків призовного віку через державний кордонДля прикриття незаконної діяльності підозрюваний представлявся адвокатом одного зі столичних адвокатських об‘єднань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 23.06.2023 17:30