Фото ілюстративне. Джерело: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

"Відкосити" будь-якою ціною: до чого вдаються військовозобов'язані, аби уникнути мобілізації

Чоловіки призовного віку, аби уникнути мобілізації, іноді вдаються до хитрощів. Для цього вони вступають до вишів й навіть фіктивно одружуються.

Про це розповів керівник територіального центру комплектування Бурині Сумської області Сергій Павлов в інтерв'ю "Суспільному".

Військком зізнався, що зараз непросто комплектувати армію, адже в YouTube та інших джерелах поширюють інформацію про те, що повістки не треба отримувати, а територіальні центри комплектування нібито не є законними.

"Плюс дуже багато людей, які могли б служити, та вони не хочуть, вони шукають жінок з інвалідністю, на них одружуються, надають документи", — каже Павлов.

Керівник ТЦК зазначає, що, аби уникнути мобілізації, військовозобов'язані українці починають вступати до вишів, училищ, щоб за статтею 23 "відкосити" від армії. Як відомо, ч. 1 ст. 23 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" визначає відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Нагадаємо, нещодавно прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили чоловіка, який переодягнувся в жінку, щоб втекти за кордон. А працівники Державного бюро розслідувань викрили черговий канал незаконного переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку. Ухилянти вбрід переходили річку на кордоні з Молдовою.

Водночас Служба безпеки України затримала працівника "Укрзалізниці", який перевозив ухилянтів до Європейського Союзу у вентиляційній системі пасажирського вагона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 03:18