Фото: СБУ

Провідник "Укрзалізниці" вивозив ухилянтів за кордон у вентиляційній системі (фото, відео)

Служба безпеки України затримала працівника "Укрзалізниці", який перевозив ухилянтів до Європейського Союзу у вентиляційній системі пасажирського вагона. Нелегальну схему виїзду за кордон організував провідник потягу "Запоріжжя-Перемишль".

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Щоб приховано вивозити своїх "клієнтів" за межі України, посадовець обладнав спеціальну схованку у вентиляційній системі купе провідника. У цій замкненій технологічній порожнині ухилянти повинні були ховатись під час проходження прикордонного паспортного контролю. За один рейс у схованці могла поміститись одна людина у "згорнутому" стані. Вартість такої "послуги" сягала близько 2,5 тисяч доларів. Сума залежала від терміновості втечі й розкладу руху потяга.

Контррозвідники СБУ затримали залізничника на пункті пропуску "Мостиська-2" на черговій спробі незаконного вивезення військовозобов’язаного за кордон.

"Наразі затриманому посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності", — повідомили правоохоронці.

Нагадаємо, минулого тижня прикордонники викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон. Ділки організовували "подорожі" чоловікам під виглядом водіїв міжнародних перевезень. Внесення даних до системи видачі дозволів "Шлях" коштувало псевдопрацівникам від 1 500 до 5 000 доларів США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.04.2023 13:32