Фото: ДБР

У гідрокостюмах через річку: ДБР викрило ще один канал переправлення чоловіків за кордон (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань викрили черговий канал незаконного переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку. Ухилянти вбрід переходили річку на кордоні з Молдовою.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Відомо, що схему організував житель Харківської області. Він втік від мобілізації, нелегально перетнувши кордон, ще у 2022 році. Після цього він вирішив заробляти гроші на таких самих ухилянтах. 

Він долучив до схеми трьох своїх знайомих, які залишились в Україні. Один з них — співробітник Держпродспоживслужби, інші двоє — цивільні особи. Маршрут, який розробили ділки, пролягав поза пунктами митного пропуску в південно-західних областях України.

"Після того, як "клієнтів" доставляли до точки перетину кордону з Молдовою, вони вбрід переходили одну з місцевих річок. Для цього їм видавали гідрокостюми. На молдавському боці їх зустрічав організатор. Вартість послуги складала п'ять тисяч доларів", — розповіли в ДБР.

Наразі усім фігурантам повідомили про підозру. Двоє з них перебувають під вартою. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до семи років.

Організатору ж схеми, який ховається за кордоном, про підозру повідомлено заочно. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до дев'яти років.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала працівника "Укрзалізниці", який перевозив ухилянтів до Європейського Союзу у вентиляційній системі пасажирського вагона. 

Раніше прикордонники викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон, де ділки організовували "подорожі" чоловікам під виглядом водіїв міжнародних перевезень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.04.2023 12:56