Іспанки борються за право не бути зґвалтованими

29 КВІТНЯ 2018 11:23

В Іспанії не припиняються багатотисячні акції протесту проти вироку у гучній справі про сексуальне насильство в Памплоні. У суботу на центральних вулицях міста зібралися понад 30 тисяч демонстрантів, - це дані поліції. Вони вимагають максимально жорсткого покарання для обвинувачених в груповому зґвалтуванні. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Суд Памплони кваліфікував дії п'ятьох фігурантів справи, які під час фієсти Сан-Фермін в під'їзді будинку напали на 18-річну дівчину, пом'якшою статтею про домагання. Учасниці протестів називають це рішення «неприпустимим».

«У вироку багато нестиковок, ми бачимо, що правосуддя все ще залишається патріархальним. Суд звинувачує нас і нас не захищає», - пояснювала представниця феміністської організації.

Скандальне рішення суду стало приводом для того, щоб знову підняти питання про сексуальну недоторканності і про ставлення до жінок в суспільстві.

«Це так глибоко в нас сидить, нам це здається настільки природним, але це ненормально, що половина населення живе в страху, боїться ходити поодинці, це ненормально, що хтось повинен вас супроводжувати, коли ви повертаєтеся додому», - каже одна з протестуючих.

П'ятьох фігурантів справи суд Памплони засудив до дев'яти років позбавлення волі. Протестуючі зібрали понад мільйон підписів під вимогою відставки судді за некомпетентність.

Прокуратура пообіцяла оскаржити вирок, а уряд має намір представити поправки до законів про сексуальним насильство, щоб нападу на жінок було простіше кваліфікувати як зґвалтування.

Світ, 29.04.2018 11:23