Італійці відмовилися від перероблених в безпілотники літаків

08 КВІТНЯ 2019 10:10

Міністерство оборони Італії відмовився від придбання восьми безпілотних літальних апаратів P.1HH Hammerhead, розроблених італійською компанією Piaggio Aerospace на базі пасажирських літаків P.180 Avanti.

Як пише Il Post, приводом для відмови від апаратів стали їх незадовільні технічні характеристики. Крім того, Piaggio Aerospace з листопада 2018 року перебуває під зовнішнім управлінням в зв'язку з процедурою банкрутства.

Розробка P.1HH велася з початку 2010-х років. Перший зразок безпілотника здійснив перший політ в 2013 році. Hammerhead здатний виконувати польоти на висоті до 13,7 тисячі метрів протягом 16 годин.

Італійський безпілотник, оснащений двома турбогвинтовими двигунами PT6A-66, здатний розвивати швидкість до 737 кілометрів на годину. Апарат призначений для розвідки над будь-яким типом місцевості, рекогносцировки, спостереження, радіоелектронної розвідки, ретрансляції сигналів і радіоелектронної боротьби.

В рамках програми розробки P.1HH були створені два апарати, один з яких впав в море в 2016 році під час льотних випробувань.

До початку банкрутства Piaggio Aerospace планувала розробити вдосконалену версію безпілотника Hammerhead - P.2HH. Спочатку міністерство оборони Італії планувало купити три комплексу з безпілотниками P.1HH: три станції управління і шість апаратів. Потім замовлення було вирішено збільшити до восьми апаратів, щоб надати Piaggio Aerospace фінансову підтримку.

Крім італійських військових нові апарати планувало придбати міністерство оборони ОАЕ. Арабські військові розраховували отримати вісім комплексів з апаратами Hammerhead, але пізніше також відмовилися від придбання безпілотників.

Арабська компанія Mubadala Development, якій належали 50 відсотків акцій Piaggio Aerospace, продала свою частку в компанії. Таким чином проект P.1HH, який розробники називали найбільшим європейським безпілотником, можна вважати закритим.

Технології, 08.04.2019 10:10