Фото: сайт "Роми"

Італійський гранд офіційно оформив трансфер лідера збірної України

Гравець збірної України та вже екс-нападник іспанської "Жирони" Артем Довбик офіційно перейшов в італійську "Рому". Він став першим українським футболістом в історії римського клубу.

Про це повідомляє офіційний сайт "Роми".

У прес-службі столичного клубу підкреслили, що Артем Довбик є фізично сильним центральним нападником, який минулого сезону грав за "Жирону". Саме з цим клубом було досягнуто згоди про його постійний перехід у склад "Джаллороссі".

"Шульга, здатний грати головою, Артем став останнім найкращим бомбардиром Ла Ліги сезону 2023/24, забивши 24 голи в 36 іграх і зробивши вісім результативних передач. Разючі цифри, що сприяли першій історичній кваліфікації в Лізі чемпіонів каталонській команді, яка посіла третє місце у вищій іспанській лізі", — йдеться у повідомленні "Роми".

Згідно з інформацією, яку оприлюднив офіційний сайт римлян, у складі "Джалороссі" він носитиме 11-й номер. 

"Довбик — перший український футболіст в історії "Роми". Інвестиції родини Фрідкіних підсилили "Рому" одним із найкращих бомбардирів на міжнародній арені. І вперше клуб придбав на ринку найкращого бомбардира європейської ліги минулого сезону. Такого ніколи не траплялося, навіть із такими гучними іменами, як Бальбо, Батістута, Джеко, Монтелла, Пруццо, Феллер, Вучинич. Ласкаво просимо до Риму, Артеме!" — додали у прес-службі "Роми".

Варто зазначити, що у минулому сезоні форварда збірної України Артема Довбика визнали найкращим футболістом іспанської "Жирони" в сезоні-2023/24. Він забив найбільше голів за команду.

Нагадаємо, у складі "Жирони" Артем Довбик відзначився трьома забитими голами та асистом у матчі останнього туру чемпіонату Іспанії з футболу. Господарі поля розгромили "Гранаду" з рахунком 7:0.

Наступного сезону "Жирона" дебютує в Лізі чемпіонів, що є найбільшим успіхом в історії цього скромного клубу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.08.2024 19:17