Артем Довбик радіє після забитого гола. Джерело: "Жирона"

Вийшов у лідери бомбардирів Ла Ліги: Довбик оформив хет-трик у матчі з "Гранадою" (відео)

Український нападник "Жирони" Артем Довбик відзначився трьома забитими голами та асистом у матчі останнього туру чемпіонату Іспанії з футболу. Господарі поля розгромили "Гранаду" з рахунком 7:0.

Артем спочатку реалізував пенальті на 44-й хвилині зустрічі, зробивши рахунок 3:0. Вже на 75-й хвилині українець оформив дубль. Наприкінці зустрічі Довбик оформив хет-трик та "забив останнього цвяха" у ворота "Гранади" — він вдруге реалізував удар з 11-метрової позначки.

Варто зазначити, що Артем також асистував у матчі Крістіану Стуані, який зробив рахунок 6:0. Тепер на рахунку нападника 24 голи та 10 асистів у 39 поєдинках за "Жирону". Довбик обійшов в гонитві бомбардирів Ла Ліги Александра Сорлота з "Вільярреала", який відзначився 23 голами в сезоні.

Цікаво, що півзахисник "Жирони" Віктор Циганков відзначився дублем та гольовою передачею у цьому ж поєдинку. Тепер в його активі 11 забитих м’ячів та 13 результативних передач у 53 матчах за команду.

Наступного сезону "Жирона" дебютує в Лізі чемпіонів, що є найбільшим успіхом в історії цього скромного клубу.

Нагадаємо, що на початку травня "Жирона" українців Артема Довбика та Віктора Циганкова здобула вольову перемогу над "Барселоною" — 4:2 (вдруге впродовж сезону в Іспанії). Таким чином скромна каталонська команда вперше у своїй історії вийшла в Лігу чемпіонів.

Раніше повідомлялось, що Артем Довбик потрапив до переліку номінантів на звання найкращого гравця сезону в іспанському чемпіонаті. На теперішній момент він є найкращим бомбардиром у футбольній лізі Іспанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.05.2024 09:43