Артем Довбик. Джерело: "Жирона"

Український футболіст Довбик претендує на звання найкращого в чемпіонаті Іспанії

Український футболіст іспанської "Жирони" Артем Довбик потрапив до переліку номінантів на звання найкращого гравця сезону в іспанському чемпіонаті. На теперішній момент він є найкращим бомбардиром у футбольній лізі Іспанії.

Про це повідомив офіційний сайт чемпіонату Іспанії.

Довбик проводить свій дебютний сезон в Іспанії після трансферу з "Дніпра-1" влітку 2023 року. У новій команді Артем став найкращим бомбардиром і також очолює рейтинг найрезультативніших футболістів ліги з 20 голами.

У списку домінантів також є його найближчі переслідувачі в перегонах бомбардирів — Джуд Беллінгем ("Реал") і Александер Серлот ("Вільярреал"), які забили по 19 голів. Загалом серед претендентів на звання найкращого — 10 футболістів. До завершення чемпіонату Іспанії ще залишилося два тури.

У всіх турнірах цього сезону Довбик забив 21 гол та віддав дев'ять результативних передач у 39 матчах "Жирони". Після вчорашньої поразки від "Вільярреала" (0:1) каталонська команда, за яку грають два українські футболісти — Артем Довбик і Віктор Циганков, посідає третє місце в таблиці чемпіонату та гарантувала собі найкращий фініш в історії клубу.

Наступного сезону "Жирона" дебютує в Лізі чемпіонів, що є найбільшим успіхом в історії цього скромного клубу.

Нагадаємо, що на початку травня "Жирона" українців Артема Довбика та Віктора Циганкова здобула вольову перемогу над "Барселоною" — 4:2 (вдруге впродовж сезону в Іспанії). Таким чином скромна каталонська команда вперше у своїй історії вийшла в Лігу чемпіонів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.05.2024 16:28