Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони

Івано-Франківська міськрада скасувала закупівлю 500 дронів для ЗСУ: в чому причина

Івано-Франківська міська рада скасувала закупівлю 500 FPV-дронів, які мали стати першою партією таких безпілотників для ЗСУ. Підвів переможець тендеру, який вчинив безвідповідально.

Про це написав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй Facebook-сторінці. Загалом Івано-Франківськ планував придбати для армії 1 000 дронів-камікадзе та передавати їх за запитами військових частин.

"На жаль, сумніви справдилися. Переможець тендеру на закупівлю першої партії дронів підвів. 11 грудня ми очікували на партію 500 пташок. Натомість сьогодні, 7 грудня, ми не маємо навіть угоди з фірмою, що виграла тендер", — пояснив Марцінків.

За його словами, учасник не завантажив у систему необхідну документацію.

"Відповідно укладати з ними договір не маємо права. Ось така відповідальність учасників… Сподіваюся, що другий оголошений тендер буде успішним. Бо вкотре хочу наголосити, що майданчик "Прозоро" — це не ігрове поле. Конкретно від цієї закупівлі може залежати становище наших захисників на фронті", — наголосив міський голова Івано-Франківська.

Він також зазначив, що на пропозиції учасників торгів другого оголошеного тендеру в міськраді чекатимуть до 11 грудня. Марцінків пообіцяв, що місто дрони таки закупить.

Нагадаємо, наприкінці листопада в Міноборони заявили, що в Україні наступного року планують суттєво наростити виробництво ракет і боєприпасів. Основний акцент спрямують на засоби протиповітряної оборони. Також у рази збільшать конвеєрне виготовлення безпілотників різних модифікацій вітчизняного виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 16:59