Фото: "Новинарня"

Із семи населених пунктів Донецької області примусово евакуюють дітей, — Мінреінтеграції

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України ухвалило рішення про примусову евакуацію дітей із семи населених пунктів Донецької області.

Про це повідомила прес-служба міністерства.

"Таке рішення було ухвалено через безпекову ситуацію. Його погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на засіданні під головуванням віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук", — йдеться у повідомленні.

Загалом у межах обов’язкової евакуації у примусовий спосіб планується вивезти 261 дитину із семи населених пунктів Донецької області. Вони разом із батьками або іншими законними представниками будуть евакуйовані до безпечних регіонів.

"Варто зауважити, що евакуація здійснюється безкоштовно. Залишити заявку можна за телефоном: (098) 890-33-18 або (066) 285-62-90", — зауважили у міністерстві.

Нагадаємо, раніше у Мінреінтеграції зазначали, що державна грошова допомога для ВПО становить 2000 гривень на місяць для дорослих та 3000 гривень — для дітей та осіб з інвалідністю. 

Крім того, в Україні внутрішньо переміщеним особам планують надавати субсидію на оренду житла. Пілотний проект має бути реалізованим протягом двох років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.06.2024 22:13