Евакуація зі Сумської області. Джерело: Сумська ОВА

На Сумщині розпочинають примусову евакуацію дітей

У Середино-Будській і Великописарівській громадах Сумської області примусово евакуюють дітей. Обстріли рашистів у цих регіонах посилилися.

Про це заявив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Учора на Координаційному штабі підтверджено та введено в дію наш спільний наказ із командувачем оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" щодо впровадження примусової евакуації дітей зі своїми батьками в Середино-Будській громаді та Великописарівській громаді", — зазначив він.

За його словами, у Середино-Будській громаді перебуває близько 300 дітей, у Великописарівській — 80.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України додали, що рішення ухвалено через безпекову ситуацію. Загалом планується вивезти 297 дітей із 52 населених пунктів Сумської області. Вони разом із батьками або іншими законними представниками переїдуть до безпечніших регіонів.

У березні російські військові посилили обстріли Сумської області. Тому прикордонних громад регіону розпочали масово виїжджати мешканці.

Нагадаємо, що 3 квітня російські окупанти атакували прикордоння Сумської області. Внаслідок обстрілу одна людина загинула, серед поранених — чотирирічна дитина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2024 19:38