Фото: pixabay

Переселенцям в Україні планують надавати субсидію на оренду житла: деталі від Мінсоцполітики

В Україні внутрішньо переміщеним особам (ВПО) планують надавати субсидію на оренду житла. Пілотний проект має бути реалізованим протягом двох років.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

"Розробили новий інструмент підтримки ВПО — субсидію на оренду житла — і плануємо реалізувати пілотний проект упродовж двох років", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що розмір субсидії враховуватиме вартість оренди житла у певному регіоні або населеному пункті України. Адже ціна на оренду у Києві, Миколаєві, на Закарпатті чи у невеликому населеному пункті суттєво відрізняється.

Якого розміру буде субсидія?

Розмір субсидії залежатиме від трьох факторів:

  • кількості осіб у родині, яка орендує житло;
  • доходів домогосподарства;
  • спроможності оплачувати рахунки за оренду самостійно.

"Чим нижчими є доходи, тим вищий відсоток вартості оренди буде покривати субсидія", — пояснили у відомстві.

Зараз проект рішення про таку допомогу для переселенців погоджується у середині уряду. У Мінсоцполітики очікують, що після затвердження рішення ВПО зможуть скористатися новим інструментом підтримки вже з червня 2024 року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів розглядає можливість продовження терміну прийому заяв на виплати ВПО. За словами віцепрем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, через велику кількість звернень щодо продовження виплат на проживання ВПО з 1 березня 2024 року в деяких органах соціального захисту населення та ЦНАПах записатися на прийом можна не раніше квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.03.2024 16:30