Ізраїль зайнявся розробкою далекобійної ракети

30 СЕРПНЯ 2018 15:16

Ізраїльська компанія Israel Military Industries займається розробкою нової далекобійної високоточної ракети, за допомогою якої військові зможуть наносити удари по наземних об'єктах противника по всій території Близького Сходу. Про це, як повідомляє Defence Talk, заявив міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман. За його словами, проект буде повністю завершено в найближчі кілька років.

Ізраїль - одна з небагатьох держав у світі, що постійно знаходяться в стані війни. Країна веде суперечки з сусідніми Сирією і сектором Газа, має напружені відносини з Єгиптом і Йорданією. Територія Ізраїлю періодично піддається ракетному обстрілу з боку сектора Газа.

За словами Лібермана, вартість проекту розробки нової високоточної ракети становить кілька сотень мільйонів шекелів (0,28 долара за один шекель). Інші подробиці про перспективні боєприпаси ізраїльський міністр оборони не розкрив.

Зокрема, не уточняються ні клас ракети, ні її дальність. У 2004 році Israel Military Industries оголосила про розробку крилатої ракети «Даліла» (Delilah), дальність польоту якої становить 250 кілометрів. Крім того, на озброєнні країни стоять балістичні ракети «Єрихон» (Jericho), здатні нести ядерні бойові заряди. Дальність самої далекобійної версії цих ракет - «Єрихон-3» - становить близько 4,8 тисячі кілометрів.

Вважається, що Ізраїль може мати на озброєнні ядерні боєзаряди, проте достовірно про це невідомо. Влада Ізраїлю не підтверджує, але і не спростовує повідомлення про наявність на озброєнні країни ядерної зброї.

Світ, 30.08.2018 15:16