Кабмін і СКУ підписали Меморандум про співпрацю

11 ГРУДНЯ 2020 08:06

Кабінет міністрів України і Світовий конгрес українців підписали Меморандум про співпрацю. Відповідні домовленості прем'єр-міністр Денис Шмигаль і президент СКУ Павло Грод уклали під час онлайн-зустрічі 10 грудня повідомляє сайт урядового порталу.

«Надзвичайно важлива злагоджена і скоординована робота українських громад за кордоном. Хочу наголосити важливість продовження спільної роботи з відстоювання інтересів України в світі», - зазначив Шмигаль.

Відповідно до Меморандуму, сторони домовилися розвивати і підтримувати співробітництво, зокрема, в питаннях розвитку торговельно-економічних відносин України з іншими державами, залучення інвестицій в українську економіку, відновлення територіальної цілісності України, розвитку громадянського суспільства в Україні, розвитку українського суспільного життя в діаспорі тощо.

«Укладення і подальша реалізація положень Меморандуму про співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Світовим Конгресом Українців сприятиме посиленню взаємодії Української держави з закордонними українцями, захисту прав та інтересів українців за кордоном, популяризації України в світі», - наголосив прем'єр.

Як повідомили в прес-службі, під час зустрічі Шмигаль і представники СКУ обговорили зовнішньополітичні пріоритети України, актуальні виклики, а також ключові напрями подальшої взаємодії.

Зі свого боку Шмигаль зазначив, що для уряду пріоритетами співпраці серед іншого є залучення іноземних інвестицій в Україну та просування українського експорту, сприяння розширенню торговельних можливостей України в світі, залучення впливу української діаспори для отримання Україною допомоги в рамках боротьби з пандемією COVID-19, підтримка української освіти за кордоном і популяризація української мови.

«Підтримка, яка надається Світовим Конгресом Українців, є надійною основою для розвитку демократичного суспільства і дозволяє зміцнювати політичні та економічні зв'язки з іншими країнами», - зазначив глава уряду.

Як зазначив прем'єр, уряд налаштований до постійної співпраці та використання всіх можливостей для просування України в світі і побудови успішної держави.

Суспільство, 11.12.2020 08:06