Канада ініціює перспективи збільшення товарообігу з Україною

08 ВЕРЕСНЯ 2017 15:01

До старту Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою Канадсько-український проект підтримки торгівлі та інвестицій (CUTIS) ініціює серію мережевих заходів «СUFTA: Відкриваючи двері для канадського бізнесу в Україні» (CUFTA: Opening Doors for Canadian Business in Ukraine), які допоможуть канадському бізнес дізнатися про основні можливості, які створює Угода.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на СUTIS.  

Події в межах серії відбудуться в Едмонтоні – 25 вересня, Калгарі – 26 вересня, а Вінніпеґ – 28 вересня, а Оттава – 11 жовтня, Монреаля – 12 жовтня та Торонто – 16 жовтня 2017 року.   

У презентаціях візьмуть участь Регіональний комісар у справах торгівлі Міністерства міжнародних справ Канади, президент Канадсько-української торгової палати, Посол України в Канаді та члени команди CUTIS.  

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою була підписана 11 липня 2016 року й набула чинності 1 серпня 2017 року. Вона є важливою віхою в двосторонніх відносинах Канада-Україна.   

Крім комерційних вигод для канадських підприємств, CUFTA буде підтримувати зусилля уряду України щодо економічних реформ та розвитку, зміцнювати партнерство між Канадою та Україною для досягнення миру та процвітання та сприятиме забезпеченню довгострокової безпеки, стабільності та широкомасштабного економічного розвитку України.  

«Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною є взаємовигідною для обох наших країн», – сказав Франсуа-Філіп ШАМПАНЬ, міністр міжнародної торгівлі Канади.   

«Ця угода стимулюватиме інновації та зміцнить наш середній клас. Набуття чинності CUFTA дає канадським та українським компаніям можливість використати незліченні можливості, які створює ця угода».  

Канада та Україна мають тісні двосторонні відносини, оскільки Канада стала першою західною нацією, яка визнала незалежність України 2 грудня 1991 року.   

Ці стосунки ще більше підкріплюються сильними зв’язками між громадянами двох країн та майже 1,3 мільйона канадців українського походження.  

«Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною надсилає потужне повідомлення всьому світу про те, що Україна є відкритою для бізнесу та пропонує значні торгові та інвестиційні можливості.   

Завдяки вступу в силу CUFTA, канадські та українські підприємства зможуть скористуватися незліченними можливостями для збільшення торгівлі, зростання їхнього бізнесу та залучення інвестицій», – заявив президент Канадсько-української торгово-промислової палати (CUCC) Зенон ПОТОЧНИЙ.

 

Економіка, 08.09.2017 15:01