Фото: Вікіпедія

Канада утилізує десятки бронетранспортерів: чому їх не передадуть Україні

Цього року Канада утилізує десятки старих бронетранспортерів. Водночас приватна компанія пропонувала відремонтувати їх для використання в Україні.

Про це повідомляє CBC.

Зазначається, що Міністерство національної оборони Канади заявляє, що всі транспортери M113 перебувають на озброєнні вже кілька десятиліть та перебувають у "поганому стані". Загалом 67 гусеничних легкоброньованих машин (TLAV) перебувають "на стоянці в очікуванні остаточної демілітаризації та утилізації або використовуватимуться як джерело запасних частин" для 73 машин, що залишаються в експлуатації.

За інформацією видання, в канадській армії є 195 LAV II Bisons і 149 броньованих розвідувальних машин Coyote, які також будуть зняті з озброєння цього року. Компанія Armatec Survivability, розташована в Онтаріо, запропонувала відремонтувати бронетехніку. Видання зазначає, що Україна раніше отримала понад 500 одиниць броньованих машин такої моделі від США, Литви, Данії, Іспанії, Італії, Литви, Данії, Іспанії, Італії та інших держав.

"Усе обладнання, яке безоплатно передає Канада, має бути придатним для поля бою і, що важливіше, має відповідати конкретним потребам, визначеним Україною. Це має бути обладнання, яке українці навчені використовувати і для обслуговування якого мають ресурси та можливості. Всі ці автомобілі експлуатувалися десятки років і перебувають у поганому стані", — заявили в оборонному відомстві.

Нагадаємо, за даними The New York Times, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки близько 20 ракет ATACMS. При цьому Сили оборони не можуть їх використовувати для атак по території Російської Федерації.

Своєю чергою російський диктатор Володимир Путін прокоментував передачу США Україні далекобійних ракет ATACMS. Він переконаний, що ця зброя не здатна переломити хід бойових дій на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2023 23:16