Катар заявив про готовність до діалогу

22 ЛИПНЯ 2017 08:30

Як повідомляє сайт TrueUA з посиланням на Новое Время, Емір Катару шейх Тамімбін Хамад Аль Тані вперше прокоментував розрив дипломатичних відносин з Саудівською Аравією і її союзниками.

"Ми відкриті до діалогу, щоб вирішити невирішені проблеми, поки буде забезпечене дотримання суверенітету Катару", - сказав шейх Тамім в телевізійному зверненні, вперше прокоментувавши розрив дипвідносин з Саудівською Аравією, Бахрейном, Об'єднаними Арабськими Еміратами та Єгиптом. 

Як передає Новое Время з посиланням на AlJazeera, він заявив, що Доха готова до діалогу  з групою арабських країн для вирішення дипломатичної кризи.

За словами шейха, кампанія проти Катару була заздалегідь спланована, щоб очорнити емірат в очах світової спільноти. 

"Катар веде боротьбу з тероризмом, безжально і без компромісів, і світ знає про роль Катару", - запевнив він.

Нагадаємо, що дипломатичний скандал навколо Катару розгорівся на тлі підтримки владою країни "тероризму і надання фінансової допомоги терористичним угрупованням". 

З Катаром розірвали дипломатичні відносини Королівство Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ, Ємен, Лівія, а також Мальдівські острови, Коморські острови, Маврикій і Мавританія.

Влада Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну та Єгипту висунула Катару список вимог, який містить 13 пунктів, серед яких припинення зв'язків з Братами мусульманами, Аль-Каїдою, Ісламською державою, Хезболлою, розрив дипвідносин з Іраном і закриття англомовної версії телеканалу AlJazeera. 

Катар категорично відкинув всі ці вимоги, назвавши їх не прийнятними, не реалістичними і не припустимими. 

Світ, 22.07.2017 08:30