Катування у так званій в’язниці «Ізоляція» – судитимуть 8-х представників «МДБ ДНР»

03 ЖОВТНЯ 2021 05:22

За їх злочинними наказами 6 так званих конвоїрів і охоронців підпільної в’язниці незаконно утримували у нелюдських умовах 24 громадянина.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Офіс ГП.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2014-2017 років двоє представників «служби спеціальних операцій Міністерства державної безпеки ДНР» організували та контролювали незаконну діяльність, яка полягала у захопленні та незаконному утриманні цивільних осіб і військовослужбовців Збройних Сил України у так званій в’язниці «Ізоляція» у м. Донецьку. 

За їх злочинними наказами 6 так званих конвоїрів і охоронців підпільної в’язниці незаконно утримували у нелюдських умовах 24 громадянина. Обвинувачені жорстоко поводились з полоненими, застосовували до них психологічне і фізичне насилля, катували та примусово залучали до праці.

Оскільки обвинувачені переховуються від слідства їх судитимуть заочно.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 8 представників незаконного воєнізованого формування «МДБ ДНР» за фактом торгівлі людьми, керівництва та участі у злочинній організації, участі у терористичній організації, участі в діяльності не передбачених законами України воєнізованих формувань, порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 149, ч. 1 ст. 255, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України) », - йдеться в повідомленні.

Події, 03.10.2021 05:22