Фото: Pixabay

Казахстан ще думає щодо участі в Саміті миру у Швейцарії

Казахстан ще не ухвалив остаточного рішення стосовно участі країни на Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії з 15 по 16 червня. 

Про це заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ Казахстану Айбек Смадіяров, пише "Інтерфакс Україна".

"Про участь нашої держави в цьому саміті наразі невідомо", — зазначив він.

Варто додати, що раніше представник МЗС країни заявляв, що участь Казахстану в саміті буде розглянуто з урахуванням графіку міжнародних заходів та офіційної позиції Астани стосовно цього питання.

"Казахстан історично підтримує однаково тісні політичні, економічні та культурно-гуманітарні відносини як з Україною, так і з Росією", — сказав Смадіяров.

Раніше, а саме 2 червня, німецьке агентство DPA заявило, що Саудівська Аравія не відправлятиме своїх представників на Саміт миру у Швейцарії. Причиною відмови Саудівської Аравії є той факт, що на Саміті буде відсутня Росія. Наразі немає офіційного підтвердження остаточного рішення Саудівської Аравії.

Нагадаємо, 7 червня федеральний президент Швейцарії Віола Ахмерд заявила, що Саміт миру, організований її країною в середині червня, є лише початком подальших переговорів між Україною та Російською Федерацією. Зазначається, що у центрі уваги Саміту, має опинитися формула миру, яку пропонує український президент Володимир Зеленський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.06.2024 01:51