Керівник ДБР розповів про розслідування у справі Пашинського

05 КВІТНЯ 2021 14:51

Слідчі державного бюро розслідувань провели якісне розслідування у справі відносно колишнього народного депутата України Сергія Пашинського в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження. Про це виконуючий обов’язки директора Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов розповів в інтерв'ю Укрінформу, інформує TrueUA.

«Під час досудового розслідування слідчі ДБР провели змістовну і якісну роботу по збору доказів та виявлення як тих обставин, що викривають, так і тих, що виправдовують обвинуваченого. Підозра та обвинувачення у вказаному кримінальному провадженні базувались, я підкреслюю, лише на належних та допустимих доказах», - сказав Сухачов.

Однак, додав він, наш кримінальний процес є змагальним, і у даному випадку суд віддав перевагу стороні захисту. «Не коментуватиму судове рішення в позасудовому порядку», - додав керівник бюро.

Як повідомлялося, 7 жовтня 2019 р. Печерський райсуд заарештував Пашинського до 4 грудня без альтернативи внесення застави.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому народному депутату України в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 р. на території Київської області стався словесний конфлікт між Пашинським і громадянином В'ячеславом Хімікусом.

Під час нього Пашинський зі своєї нагородної вогнепальної зброї (пістолет марки Glock-19) вистрілив чоловікові в ліву ногу. Хімікус отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

18 грудня 2019 р. Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід колишньому народному депутату з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

9 березня ц.р. адвокат Хімікуса Марина Паринова повідомила, що громадянин Хімікус відкликав свій цивільний позов до колишнього народного депутата Сергія Пашинського.

Васильківський міськрайонний суд Київської області 18 березня ухвалив виправдальний вирок щодо колишнього народного депутата у справі щодо вогнепального поранення громадянина Хімікуса.

Суспільство, 05.04.2021 14:51