Кім Чен Ин. Фото: KCNA (Центральне інформаційне агенство Кореї)

Кім Чен Ин зробив гучну заяву щодо Південної Кореї: що у планах диктатора

​Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна більше не прагнутиме примирення з Південною Кореєю, і закликав переписати конституцію КНДР, щоб виключити ідею спільної державності між розділеними війною країнами.

Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що Кім Чен Ин заявив про необхідність вписати у конституцію Південну Корею як "ворожу країну №1" і ліквідувати відомства, відповідальні за "діалог і співпрацю з Півднем". 

У вівторок, 16 січня, корейські державні ЗМІ повідомили, що КНДР скасувала ключові урядові організації, відповідальні за управління відносинами з Південною Кореєю. Таке рішення було прийнято напередодні під час засідання парламенту країни.

"Історичний крок щодо відмови від багаторічного прагнення до мирного об'єднання, заснованого на почутті національної однорідності, яке поділяється обома Кореями, відбувається на тлі загострення напруженості, коли темпи розробки зброї Кімом та військових навчань Півдня зі Сполученими Штатами посилилися в режимі "око за око", йдеться у повідомленні.

У заяві Верховних народних зборів йдеться про те, що дві Кореї зараз перебувають у "гострій конфронтації" і що було б серйозною помилкою з боку "Півночі розглядати Південь як партнера в дипломатії".

"Комітет з мирного возз'єднання країни, Національне бюро економічного співробітництва та Управління міжнародного туризму  інструменти, які існували для діалогу, переговорів і співпраці між Північчю і Півднем, скасовуються", заявили учасники асамблеї, додавши, що уряд Північної Кореї вживатиме "практичних заходів" для реалізації цього рішення.

Кім Чен Ин закликав асамблею переписати Конституцію КНДР на наступному засіданні, щоб визначити Південну Корею як "ворожу країну №1". У новій конституції має бути зазначено, що Північна Корея прагнутиме "окупувати, поневолити та повернути собі" Південну Корею як частину території Півночі, якщо на Корейському півострові вибухне нова війна, сказав Кім.

Нагадаємо, на початку січня лідер Північної Кореї Кім Чен Ин  наказав своїм військовим "дотла знищити" США та Південну Корею, якщо їх спровокують. Він також пообіцяв посилити національну оборону, щоби впоратися з тим, що він назвав безпрецедентною конфронтацією зі США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.01.2024 09:26