Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Північна Корея гнівною заявою на адресу США заперечила постачання ракет Росії

Представник Північної Кореї в Організації Об’єднаних Націй у відповідь на звинувачення щодо постачань балістичних ракет Росії назвав Сполучені Штати Америки "невиліковним раковим утворенням світу". Він наголосив, що КНДР не відчуває потреби коментувати кожне необґрунтоване звинувачення США.

Про це свідчить заява для преси постійного представника КНДР в ООН Кім Сона.

"Засідання Радбезу ООН з українського питання, яке відбулося 10 січня, слугує приводом ще раз показати, що США є лише невиліковним раковим утворенням, яке підриває коріння міжнародного миру та безпеки всупереч меті та принципам Статуту ООН", — зазначив він.

За його словами, "українську ситуацію" спричинила конфронтаційна політика США з метою зазіхати на розумні та справедливі інтереси безпеки Росії та просувати просування НАТО на Схід "крок за кроком від А до Я". Тому, зауважив північнокорейський політик, Вашингтон ніколи не зможе уникнути своєї відповідальності.

"США звинуватили КНДР, яка не має жодного стосунку до обговорення питань порядку денного. Це є яскравим відображенням їхнього важкого становища та лише виявляє недостатність сил і засобів у стратегічному протистоянні з Росією", — додав Кім Сон.

Він наголосив, що КНДР не вважає за потрібне коментувати кожне безпідставне звинувачення США.

"США краще знати, хто їхній суперник, перш ніж підтягувати інших, і думати про наслідки, які це спричинить, а не про негайну вигоду", — підсумував постійний представник КНДР в ООН.

Як відомо, Державний департамент США 11 січня запровадив санкції проти трьох російських організацій і однієї фізичної особи, причетних до передачі та випробування балістичних ракет Північної Кореї для використання Росією проти України.

Раніше, 10 січня, сім членів Ради безпеки ООН звинуватили Росію в тому, що вона зловживає своїм становищем постійного члена Радбезу, купуючи північнокорейські ракети й атакуючи ними Україну в порушення резолюцій ООН.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України отримала перші докази використання російськими окупантами ракет, які виготовили у Північній Кореї. Зокрема, це відбулося під час атаки Харкова 2 січня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.01.2024 10:58