Китай почав виробництво високоміцного вуглецевого волокна M40J

22 ЛИПНЯ 2017 16:51

Як повідомляє TrueUA з посиланням на People’s Daily , за інформацією, отриманою від Китайської корпорації аерокосмічної науки і промисловості 18 липня, в КНР створена виробнича лінія високоміцного і високомодульного вуглецевого волокна M40J вагової категорії в 100 тонн.

Це означає, що офіційно настала епоха виробництва китайського високоякісного вуглецевого волокна. Продукція з композитних матеріалів, які містять високоміцні і високомодульні вуглецеві волокна, мають такі особливості, як легка вага, висока міцність і жорсткість, вони є незамінним ключовим матеріалом в розробці складних форм предметів в авіаційній і космічній сферах.

У сповіщенні Держради КНР про публікацію "Програми по китайському виробництву - 2025" говориться про розвиток 10 важливих сфер, у тому числі високошвидкісних верстатів з ЧПУ і роботів, інженерних проектів та ін., які вимагають широке застосування матеріалів зі змістом високоміцних високомодульних вуглецевих волокон.

Раніше подібний матеріал імпортувався в Китай. Китайська корпорація аерокосмічної науки і промисловості, будучи головною організацією по розробці і застосуванню китайського вуглецевого волокна M40J в інженерних проектах, прорвала існуючий іноземний технологічний бар'єр, провела усебічний аналіз ключових технологій по розробці і тестуванню вуглецевого волокна і композитних матеріалів, а також порівняння із зарубіжними технологіями.

Одночасно з цим, корпорація здійснює високорівневе планування, поступово створює і удосконалює стандарти за оцінкою характеристик, методам і технологіям високоміцного високомодульного вуглецевого волокна, заклавши технологічну базу для розвитку високоміцного і високомодульного вуглецевого волокна в Китаї.

Технології, 22.07.2017 16:51