Китайці випробували комбінований гіперзвуковий двигун

10 СІЧНЯ 2019 12:55

Китайські розробники завершили проектування і перший етап стендових випробувань перспективного комбінованого гіперзвукового двигуна.

Як пише Global Times, тепер фахівці Науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту авіації в Ченду приступили до етапу монтування силової установки на літаючу платформу для проведення льотних випробувань.

В даний час створення гіперзвукових літальних апаратів пов'язане з декількома труднощами. Однією з головних є створення двигуна, який міг би розганяти такий літальний апарат від нуля кілометрів на годину до швидкості гіперзвуку (понад п'ять чисел Маха). Справа в тому, що існуючі сьогодні різні види двигунів можуть працювати тільки в своєму відносно вузькому діапазоні швидкостей.

Зокрема, двоконтурні реактивні двигуни, що встановлюються на винищувачі, в силу своїх конструктивних особливостей не можуть розганяти літак швидше 2,2 числа Маха. У той же час, робочі прототипи гіперзвукових прямоточних повітряно-реактивних двигунів починають стабільно працювати на швидкостях польоту понад чотирьох чисел Маха.

Подробиці проведених випробувань нової комбінованої силової установки не уточнюються. Випробування установки проводилися з кінця 2017 року. За підсумками перших етапів випробувань прототипу рухової установки планується створити повнорозмірний демонстратор, льотні випробування якого будуть проведені не пізніше 2025 року.

Технології, 10.01.2019 12:55