Китайська орбітальна станція впаде на Землю 1 квітня

29 БЕРЕЗНЯ 2018 14:00

Перша китайська орбітальна станція-автомат «Тяньгун-1» зійде з орбіти і впаде на Землю в період з 31 березня по 4 квітня 2018 року.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Verge.  

Відповідно до заяв представників Китайського космічного агентства, падіння буде неконтрольованим, тому де саме станція виявиться в момент падіння, фахівці сказати не можуть.  

За попередніми розрахунками, зона падіння станції позначена між 42,8 градуса північної широти і 42,8 градуса південної широти, а це значить, що потенційним місцем падіння може стати Африка, південна Європа, Близький Схід або

Південно-Східна Азія. Може вона виявитися і в Росії, дуже може бути, що місцем падіння стане Дагестан.   

Вчені впевнені, що ризик для навколишнього середовища і людей мінімальний, так як більша частина станції просто згорить в атмосфері, інші ж частини, якщо і долетять до поверхні Землі, серйозної загрози представляти явно не будуть.  

Хольгер Краг, глава управління, що займається відстеженням космічного сміття при Європейському космічному агентстві, теж відзначив, що для людей вкрай невелика ймовірність отримати травму від падіння уламків станції.  

«Зазвичай від 20 до 40 відсотків великих об'єктів можуть долітати до Землі, але при цьому вони все одно руйнуються при падінні, а ймовірність отримати травму від падіння такого уламка порівнянна з шансом бути ураженим блискавкою двічі на рік», - заспокоює Краг.  

Спочатку Китайське космічне агентство припускало, що «Тяньгун-1» згорить в атмосфері Землі в кінці 2017 року, однак більш пізні розрахунки показали, що станція припинить своє існування навесні 2018 року.

 

Суспільство, 29.03.2018 14:00