Фото: TrueUA

Кияни показали найзатопленішу вулицю столиці: як на це реагує влада (фото)

Стан столичних доріг вже не дивує киян, що не можна сказати про гостей міста. Нерідко ті, хто приїжджає до міста у справах на короткий термін власним транспортом, відзначає, що економніше пересуватися у Києві громадським транспортом. Та є ділянки дороги, на стан яких місцева влада "заплющує" очі.

Одним з таких вважається вулиця Пирогівський шлях. На цю ділянку можна в'їхати через вулицю Лисогірська або проспект Науки. Ті, кому щодня доводиться ними пересуватися, вказує, що дорога і там, і там жахлива, а щороку стає все гірше.

Гучний розголос набув у мережі допис користувача Олексія Філімонова. Чоловік, який щоранку добирається на роботу дорогою з вибоїнами, а тепер — суцільним "морем", вказує, що критичною ситуація залишається вже кілька років. Річ у тім, що поряд розташований цементний завод — щодня цією дорогою їздить багато вантажівок із цементним розчином. Вони, за словами Філімонова, й розбили цю дорогу, а також забили дощові каналізації. Зимою тут, зауважує чоловік, суцільна крига, а зараз вже два тижні "стоїть" вода.

"Шановна Київська міська державна адміністрація, шановний мер Віталій Кличко. Є у Києві така гарна вулиця Пирогівській шлях. Люди не можуть потрапити до місця праці. Наші звернення завжди отримують відповідь: "Дорога не на балансі міста". Може є можливість щось таки зробити? Розберіться і поставте у плани після війни. Зараз ми почекаємо!" — написав у Facebook киянин.

У коментарях до посту користувачі вказують, що через жахливий стан доріг страждають й автівки. Найгірше те, що під час повітряної тривоги люди, які перебувають поблизу, не можуть дістатися до укриття.

Киянин Андрій, який кілька разів на тиждень добирається цією дорогою на роботу, розповів у коментарі TrueUA, що вздовж дороги просто неба за парканом лежать купи піску. Вітер і вода виносять їх на дорогу, забивають зливну каналізацію, а автівки руйнують покриття.

"І так багато років. Особливо тяжкою ситуація була цієї зими, коли під час повітряних тривог люди намагались дістатись укриттів. Працівники компаній, розташованих на цій вулиці, неодноразово звертались до органів місцевої влади й телефонували за номером 1551, з проханням зробити дорогу, проте безрезультатно. Після дощів їхати доводиться просто по воді, молячись, щоб не натрапити на яму і не застрягти", — розповів чоловік.

Як ситуацію коментує місцева влада?

У Шляхово-експлуатаційному управлінні по ремонту та утриманню автошляхів Голосіївського району Києва на наш запит відповіли, що вулиця Пирогівський шлях не перебуває на їхньому балансі. Відповідно до законодавства, ШЕУ не має права використовувати кошти міського бюджету на відновлення благоустрою, якщо це не передбачено іншими документами КМДА.

"Крім того, відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради "Про деякі питання закріплення внутрішньоквартальних проїздів", закріплюються Голосіївською районною y місті Києві державною адміністрацією за комунальними підприємствами Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації", — йдеться у відповіді на запит.


Фото: TrueUA


Фото: TrueUA


Фото: TrueUA

Нагадаємо, із 1 квітня до 1 листопада на низці столичних вулиць дозволили рухатися зі швидкістю до 80 км/год. Визначені вулиці мають якісне дорожнє покриття, відбійники, надземні та підземні пішохідні переходи, що дає змогу пересуватись швидко та безпечно. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.04.2023 18:50