Кличко не виключає, що доведеться евакуювати частину Києва через обстріли

23 ЛИСТОПАДА 2022 12:38

Киян через відключення електроенергії у зв'язку з російськими ударами може очікувати "найгірша зима від часів Другої світової війни".

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю німецькому виданню Bild, пише TrueUA.

Кличко попередив, що за низьких температур може бути повсюдне відключення електроенергії. Як зазначається, збій електроенергії означає не просто відсутність світла – водопостачання та опалення також можливі лише в обмеженому обсязі. Ліфти вже не працюють.

Утім, Кличко висловив упевненість, що українці через терор Путіна стають тільки рішучішими.

"Путін хоче тероризувати людей, змушуючи їх мерзнути без світла і таким чином натиснути на президента України Володимира Зеленського. Моє враження: люди стануть тільки злішими, більш рішучими. Ми не помремо і не втечемо, як того хоче Путін", сказав Кличко.

Водночас мер допустив, що за найгіршим сценарієм, можливо, "доведеться евакуювати частину міста". Хоча, він запевнив, що влада не хоче, щоб до цього дійшло. 

Мер закликав Німеччину якнайшвидше направити гуманітарну допомогу - генератори, теплий одяг та інші необхідні речі на додаток до озброєнь для оборони України.

"Ми все робимо, працюємо цілодобово. Ми не заберемо свої речі і втечемо на Захід, як хоче Путін. Він стільки разів помилявся на цій війні. Він знову помиляється", – додав він.

Нагадаємо, днями у ЗСУ розповіли, коли Росія може влаштувати масований обстріл.

Війна, 23.11.2022 12:38