КНДР продовжує будівництво комплексу з виробництва балістичних ракет

03 ЛИПНЯ 2018 08:19

Північна Корея продовжує роботу над створенням балістичних ракет. В даний час в КНДР завершується спорудження комплексу з виробництва таких ракет, повідомив 1 липня The Wall Street Journal з посиланням на експертів, які проаналізували супутникові знімки, які були зроблені в квітні і червні поточного року.

За даними видання, дослідники Міддлберійского інституту по вивченню міжнародних проблем в Каліфорнії прийшли до висновку, що КНДР завершувала зовнішнє облаштування заводу в місті Ханмин в той час, коли президент США Дональд Трамп зустрічався з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в Сінгапурі.

Минулого тижня організація 38 North, яка також вивчає військові програми КНДР, опублікувала супутникові знімки основного північнокорейського ядерного науково-дослідного центру в Йонбені.

Вони свідчать про те, КНДР прискорено розширює його потужності, зазначає WSJ. На запит видання представник Держдепартаменту відмовилася коментувати нові відомості, повідомивши, що відомство стежить за КНДР.

США домагаються від КНДР відмови від програм з розробки та виробництва ядерної зброї і засобів її доставки. На саміті в Сінгапурі Кім Чен Ин пообіцяв «працювати з метою повної денкулеарізаціі Корейського півострова», не назвавши термінів досягнення цієї мети і не повідомивши про будь-яких негайних діях, пов'язаних з збройовими програмами.

Світ, 03.07.2018 08:19