Фото: kremlin.ru

Коли Путін навідається до Китаю: Кремль оприлюднив дати візиту

Візит російського диктатора Володимира Путіна до Китаю заплановано на 16-17 травня. Це буде перша закордонна поїздка президента РФ після початку його п'ятого президентського терміну.

Про це повідомляє прес-служба Кремля. За підсумками візиту передбачається підписання спільної заяви глав двох держав. 

"Лідери Росії та Китаю докладно обговорять весь комплекс питань усеосяжного партнерства та стратегічної взаємодії, визначать ключові напрями подальшого розвитку російсько-китайського практичного співробітництва, а також докладно обміняються думками щодо найбільш актуальних міжнародних та регіональних проблем", — йдеться у повідомленні. 

Варто наголосити, що на початку перших трьох президентських термінів Путін їздив до сусідніх країн. У 2000 році — до Білорусі, 2004-го — в Україну та 2012-го — знову до Білорусі, а першим державним візитом на початку четвертого терміну диктатора була подорож до Австрії в червні 2018-го.

Нагадаємо, 10 травня верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Китай може використати свій вплив на Російську Федерацію, що прискорить настання миру в Україні. Як відомо, Китай розглядає можливість участі в мирній конференції, спрямованій на припинення війни в Україні, яку організовує нейтральна Швейцарія найближчими місяцями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2024 12:33