Фото: "Вікіпедія"

Коли Україна отримає від Нідерландів винищувачі F-16: відповідь посла

Україна отримає винищувачі F-16 від Нідерландів у 2024 році. Вже відомо, коли вони будуть готові до відправлення, проте точного терміну анонсувати не будуть.

Про це повідомив посол України в Нідерландах Олександр Карасевич, пише "Укрінформ".

"Україна отримає від Нідерландів винищувачі F-16 уже цього року. Ми знаємо, коли саме нідерландські винищувачі будуть готові для передачі Україні, але, звісно, озвучувати це не будемо", — заявив він.

Карасевич зазначив, що Україна отримає від Нідерландів 18 раніше обіцяних винищувачів. За його словами, вони вже готуються для передачі.

"Також Україна отримає додаткових шість винищувачів, про які нещодавно було оголошено", — проінформував посол.

Він додав, що ще 18 літаків нідерландські партнери поставлять у тренувальний центр в Румунії — на них будуть вчитися українські пілоти.

"І з цих 18 винищувачів п'ять вже знаходяться у Румунії. Тож загалом ми говоримо про 42 винищувачі F-16, які Нідерланди надають для наближення перемоги України", — проінформував Карасевич.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що для української авіації пріоритетом залишається отримання від західних партнерів багатоцільових винищувачів F-16. Вони необхідні для завоювання переваги в повітрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.02.2024 21:36