Фото: chas.news

Коли в "Резерв+" можна буде оформити відстрочку від призову: відповідь Міноборони

Уже з наступного місяця українці зможуть оформити відстрочку від призову на військову службу через платформу "Резерв+".

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

У коментарях до одного зі своїх дописів у Facebook Черногоренко розповіла, що новий функціонал з'явиться у додатку вже у перші 10 днів листопада. Вона наголосила, що сюди ж входить і можливість оформлення відстрочки від служби.

"Ми робимо автоматичні відстрочки у застосунку, так щоб вам не потрібно було подавати жодних документів — тільки заявку. Перші з них плануємо вже цієї осені", — написала Черногоренко.

Посадовиця зауважила, що після запуску послуги громадяни зможуть подавати заяви на відстрочку від служби без необхідності особистих контактів з ТЦК. Відтак, це значно спростить процедуру та прискорить отримання рішення щодо відстрочки.

Зауважимо, в Україні також функціонує мобільний застосунок "Армія+". У ньому військовослужбовці можуть відправляти своїм командирам електронні рапорти. 

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони України з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко заявила, що станом на Міністерство оборони України виявило вже три фейкові застосунки "Резерв+", які перебували на стадії розробки. Головною ознакою підробного сайту є його вебадреса.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.10.2024 03:29