Фото: Катерина Черногоренко. Джерело — Міноборони

У Міноборони виявили вже три фейкові додатки "Резерв+": що їх відрізняє від оригіналу

Станом на сьогодні Міністерство оборони України виявило вже три фейкові застосунки "Резерв+", які перебували на стадії розробки. Головною ознакою підробного сайту є його вебадреса.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила заступниця міністра оборони України з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко.

"Центр реагування кіберінцидентів Міністерства оборони виявив три підробні вебзастосунки "Резерв+". Сайти були виявлені на етапі створення, розсилка ще не почалася. Ми встигли вчасно. Наші спеціалісти виявили цю загрозу, і ми дуже оперативно вирішили повідомити про неї нашим громадянам, щоб люди не втрачали пильність і знали, як розпізнати цю підробку", — йдеться у заяві посадовиці.

Черногоренко також наголосила, що головною ознакою підробного сайту є його вебадреса. Вона схожа на реальну, але все ж містить певні відмінності. Наразі ці сайти вже заблоковані, а з повним переліком заборонених сайтів в Україні можна ознайомитись на UABlockList.

Раніше заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко повідомила, що росіяни вигадали новий спосіб, аби видурити в українців їхню персональну інформацію. Для цього ворог створив фейкову копію додатка "Резерв+" через який військовозобов'язані оновлюють свої дані.

Нагадаємо, раніше речник Міноборони Дмитро Лазуткін заявив, що станом оборонне відомство не планує розсилати повістки в мобільний застосунок для військовозобов'язаних "Резерв+". Наразі це не передбачено нормативно-правовою базою.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 05.08.2024 11:59