Фото: ДПСУ

У ДПСУ пояснили, як відбувається перетин кордону з "Резерв+"

На сьогодні військовозобов'язані можуть використати для перетину кордону електронній військово-облікові документи, які є у застосунку "Резерв+". Проте вони мають містити всі відповідні відмітки для дозволу на виїзд за кордон.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Ми не виокремлюємо застосунок як окремий документ для того, щоб дати повну картину. Зазначу, що і паперовий документ, і військово-обліковий документ в електронній формі мають однакову юридичну силу. Але, звісно, не просто варто представити цей документ, а варто, щоб в цьому документі — чи в паперовому вигляді, чи в електронному, — була необхідна інформація, яка б давала людям право на перетин кордону", — заявив він.

Посадовець зауважив, що, для того аби військовозобов'язаного випустили за кордон, у його документах мають стояти відмітки про виключення з військового обліку або ж про відстрочку. Зокрема, йдеться про заброньованих, непридатних до військової служби та багатодітних.

"Прикордонники приймають і паперовий документ, прикордонники приймають і військово-обліковий документ в електронній формі. Але, звісно ж, враховуйте, перевіряють всю інформацію, яка там зазначена в цих документах", — додав Демченко.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявляла, що у застосунку "Резерв+" планується запровадити нові функції. Зокрема, українцям стане доступним онлайн-рекрутинг та навчання для військовозобов'язаних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.06.2024 12:23