Фото: dou.ua

У "Резерв+" з'являться нові функції: які послуги будуть доступні українцям

У застосунку "Резерв+" планується запровадити нові функції. Зокрема, українцям стане доступним онлайн-рекрутинг та навчання для військовозобов'язаних.

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в інтерв’ю NV.

"Надалі ми плануємо додати можливість отримати електронне скерування на проходження ВЛК, запровадити онлайн-рекрутинг, щоб людина могла подавати своє резюме через додаток до тієї військової частини, яка безпосередньо її цікавить, працювати з тим командиром, з яким вона відчуває себе максимально впевненою та ефективною", — зазначила вона.

Посадовиця пояснила, що за допомогою впровадження онлайн-рекрутингу Міноборони хоче повністю автоматизувати цей процес.

"Ми інтегруємо цю систему з Резерв+ і хочемо, щоб можна було не просто подавати резюме, а повністю автоматизувати цикл рекрутингу, відстежувати, розуміти статистику. Щоб це зробити, потрібна, по-перше, система, а по-друге, нормативно-правова база, щоб це дуже швидко і ефективно працювало. Також будемо розробляти постанову Кабміну", — пояснила Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що після впровадження онлайн-рекрутингу військовозобов'язаний зможе онлайн подати резюме, отримати відповідь на нього.

"Людина зможе обрати бригаду, командира, підрозділ. І в застосунку буде відстежуватися статус, чи пройшла людина далі, які наступні кроки. Це буде мобільний асистент або особистий мобільний рекрутер", — поінформувала вона.

Що стосується навчання для військовозобов'язаних, то для українців до "Резерву+" планують додати всю необхідну інформацію, яка стане в пригоді людині, аби підготуватися до служби в лавах українських військ. 

"Там будуть відеоуроки, тести, потім сертифікати", — зазначила Черногоренко.

Ще однією корисною функцією, за словами Черногоренко, стане електронне направлення особи на ВЛК.

"Людина, яка завантажила собі "Резерв+", може за своїм бажанням у застосунку згенерувати це електронне направлення. Воно згенерується автоматично, і військово-лікарську комісію можна буде спокійно пройти без додаткового візиту (до ТЦК — ред.)", — пояснила вона.

Заступниця міністра зазначила, що цифрова команда Міноборони планує створити повністю електронний ТЦК та СП, щоб взаємодія громадянина з цими органами в більшості випадків відбувалася виключно за допомогою смартфону.

"Ми хочемо достатньо швидко закрити найрозповсюдженіші кейси, щоб "Резерв+" став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час і ресурси наших громадян", — пояснила вона.

Нагадаємо, раніше Черногоренко заявляла, що робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним поки не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.06.2024 11:58