Фото: vsn.ua

"Немає такого функціонала": у Міноборони зробили заяву щодо електронних повісток

На сьогодні робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв'ю NV.

"Наразі, згідно з чинним законодавством, поняття електронної повістки не існує. В застосунку "Резерв+" немає такого функціонала. Зі свого боку можу сказати, що робота над електронними повістками у "Резерв+" зараз не здійснюється", — розповіла посадовиця.

За її словами, поки не буде ухвалене відповідне законодавство, такого функціонала розроблятися не буде. 

Водночас Черногоренко додала, що впровадження електронних повісток можливо лише за умови, що від ідеї до прийняття закону пройдуть абсолютно всі нормотворчі процедури. 

"Якщо це буде провалідовано абсолютно всіма ключовими учасниками цього процесу — Міністерством оборони, профільним заступником, Генеральним штабом, Верховною Радою, профільним комітетом тощо. Якщо буде прийняте відповідне законодавство, буде здійснене відповідне доручення, ми з командою візьмемо це в роботу, проаналізуємо цю можливість технічно і надамо відповідь, яким чином і в які строки ми можемо це зробити. Зараз поки що немає навіть предмета такої розмови, немає жодного положення в чинному законодавстві", — зауважила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, військовозобов'язаним не видають повістки в рекрутингових центрах. Там можна дізнатись, які є вакансії у тих, чи інших підрозділах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.06.2024 09:59