Фото: patrioty

Чи роздають повістки в рекрутингових центрах: відповідь Міноборони

Військовозобов'язаним не видають повістки в рекрутингових центрах. Там можна дізнатись, які є вакансії у тих, чи інших підрозділах.

Таку заяву в ефірі телеканалу "Київ" зробив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

"База всіх вакансій у війську об'єднана. Таким чином можна дізнатись і в рекрутинговому центрі, куди можна прийти й поспілкуватись безпосередньо з фахівцем, який щось порадить, щось розповість про ті, чи інші підрозділи де є ті, чи інші вакансії", — сказав він.

Лазуткін також підкреслив, що вакансії у певний підрозділ можна знайти й на онлайн-платформах, як приклад, на Lobby X. На них є можливість переглянути додаткову інформацію щодо вимог до кандидатів, а також зарплати.

"Або ж можна прийти безпосередньо в рекрутинговий центр та поговорити з фахівцем. Все-таки безпосередньо спілкування може розкрити більше інформації. Також в рекрутингових центрах не видають повістки. Вона (людина, — ред.) дізнається, поцікавиться, розповість про себе й відповідно до її фаху, їй знайдуть якусь пропозицію", — додав Дмитро Лазуткін.

Раніше речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін заявляв, що українські 17-річні юнаки, які перебувають за кордоном, мають повернутися до України та з'явитися до територіальних центрів комплектування, щоби стати на військовий облік. При цьому він виключив можливість використання програми "Резерв+" або іншого дистанційного способу, щоби пройти цю процедуру.

Нагадаємо, наприкінці травня в командуванні Сухопутних військ Збройних сил України розповідали, що в Україні хлопці, яким виповнилося 17 років, можуть отримувати повістки. Це стосується тих призовників, які самостійно не стали на військовий облік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.06.2024 18:57