Фото ілюстративне. Джерело: "Армія Inform"

Чи надсилатимуть електронні повістки в застосунку "Армія+": відповідь Міноборони

Електронних повісток у новому додатку від Міністерства оборони України не буде. Його користувачами залишатимуться люди, які вже служать на фронті.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Армія+" — це додаток для військовослужбовців. Це люди, які вже виборюють свободу на лінії бойового зіткнення, на фронті. Тому електронні повістки не можуть відправлятися військовослужбовцям, оскільки вони вже мають статус і безпосередньо здійснюють завдання на фронті", — пояснила вона.

Водночас, за її словами, Міноборони працює зараз над електронним кабінетом військовозобов'язаного разом із Мінцифри та намагається розробити зручний функціонал для оновлення даних.

"Для актуалізації цих даних, щоби зменшити візити до всіх установ і зробити це онлайн дуже зручним. Тому дуже скоро анонсуємо наше рішення. Я думаю, що це відбудеться доволі швидко", — підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше заступник очільника Мінцифри Олександр Борняков розповідав, що фахівці IT-сфери часто не стають на військовий облік. І це є значною проблемою для питань бронювання від мобілізації. До того ж бронювати ФОП не можна, і цьому є просте пояснення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 21:39