Колишній бойовик скористався Програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

19 ЖОВТНЯ 2017 12:06

Співробітники Служби безпеки України у рамках Програми «На тебе чекають вдома» повернули до мирного життя ще одного колишнього бойовика терористичної організації «ДНР», інформує TrueUA.

Правоохоронці встановили, що мешканка Донецької області у 2014 році піддавшись обіцянкам сепаратистів приєдналася до незаконних збройних формувань терористів. Жінка залучалася до забезпечення контрольно-пропускного режиму на незаконних блокпостах бойовиків та виконувала адміністративні роботи.

«Ставши свідком постійних грабежів місцевого населення з боку терористів та поступово усвідомивши злочинний характер своїх дій, вона вирішила покинути лави бойовиків. Тривалий час вона, побоюючись кримінальної відповідальності за свої дії, переховувалась на підконтрольній українській владі території», – йдеться на сайті СБУ.

Також зазначається, що коли жінка дізналася від своїх родичів про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», звернулась до правоохоронних органів та повідомила про свою участь у складі бандугруповання. Обставини вчиненого колишнім бойовиком правопорушення перевіряються у рамках кримінального провадження.

Наразі жінка знаходиться вдома зі своєю родиною та очікує на передбачене законодавством України звільнення від кримінальної відповідальності.

Суспільство, 19.10.2017 12:06