Бразильський футболіст Дані Алвес. Джерело: EFE

Колишнього найтитулованішого футболіста в історії можуть ув’язнити на дев’ять років за зґвалтування

Колишньому футболісту "Барселони" та збірної Бразилії Дані Алвесу загрожує дев'ять років ув'язнення за звинуваченням у зґвалтуванні. Справа про сексуальне насилля триває з початку 2023 року після інциденту в одному з нічних клубів Барселони.

Про це повідомила іспанська інформаційна агенція EFE. Мексиканський клуб "Пумас", за який він виступав на той момент, достроково розірвав з ним контракт через підозру щодо футболіста.

Зі січня бразилець перебуває під арештом без права вийти під заставу. Прокуратура Барселони завершила розслідування та зачитала перед судом обвинувачення Алвеса.

За зґвалтування сторона обвинувачення вимагає для бразильця дев'ять років позбавлення волі, а також фінансову компенсацію для постраждалої дівчини у розмірі 150 тисяч євро. Прокуратура виступила за збереження запобіжного засобу у вигляді тримання під вартою, оскільки вважає, що є ризик втечі через загрозу серйозного покарання та близькість святкування судового процесу.

Захист Алвеса наполягає на ув'язненні терміном в один рік. Натомість гравець погоджується виплатити потерпілій 150 тисяч євро, які раніше вніс на вимогу суду. До початку судового процесу Дані Алвес має можливість укласти угоду, визнати себе винним і спробувати досягти угоди про істотне скорочення тюремного терміну.

Дані Алвес — це 40-річний бразильський футболіст, шестиразовий чемпіон Іспанії та триразовий володар Кубка чемпіонів у складі "Барселони". За каталонський клуб відзначився 22 голами та 105 результативними передачами у 408 матчах у всіх турнірах. Він є автором восьми голів у 126 матчах за Бразилію.

До серпня Алвес був найтитулованішим гравцем в історії футболу з 42 трофеями. Це досягнення покращив Ліонель Мессі, який виграв 43 титул у кар'єрі на чемпіонаті світу 2022 року в Катарі.

Нагадаємо, що аргентинський форвард Ліонель Мессі у складі "Інтера" з Маямі в серпні цього року завоював 44 трофей у професійній кар'єрі. Тож він став найтитулованішим гравцем в історії футболу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.11.2023 05:29