Комета чи Астероїд? «Хаббл» виявив незвичайний космічний об’єкт!

22 ВЕРЕСНЯ 2017 12:28

За допомогою телескопа «Хаббл» група міжнародних вчених виявила в головному поясі астероїдів незвичайний об'єкт, який складається з двох астероїдів, що обертаються навколо один одного з утворенням «кометного» хвоста і яскравого гало.   

Про відкриття вчених повідомляє TrueUA з посиланням на NASA.  

«Хаббл» зробив знімок астероїда 300163 (2006 VW139) у вересні 2016 року, відразу перед тим, як він опинився у найближчій до Сонця точці.   

Зроблений телескопом знімок допоміг вченим роздивитися, що насправді астероїд не один, а складається з пари об'єктів приблизно однієї маси, які обертаються навколо один одного на відстані 90 кілометрів.  

«Ми виявили чіткі свідчення процесу сублімації водяного льоду під дією сонячного випромінювання, що посилюється, як це і відбувається при утворенні хвостів у комет», - заявила голова групи дослідників Джессіка Агарваль.  

На думку вчених, виявлений об'єкт отримав подвійну структуру близько п'яти тисяч років тому. Швидше за все, він утворився в результаті розпаду більш великого тіла, дві половини якого розлетілися на невелику відстань через процес сублімації льоду.

 

Технології, 22.09.2017 12:28