Фото: Facebook Резнікова

Контрнаступ ЗСУ: Резніков повідомив, чого не вистачає Україні

Збройні сили готуються до контрнаступальної операції, а тому Україні необхідні важка техніка та підготовлені резерви. Також є потреба в проведенні тренувань українських військових.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков 30 березня під час зустрічі із делегацією Комітету Європейського Союзу з питань політики та безпеки на чолі із Головою Комітету пані Дельфіною Пронк.

Резніков подякував іноземним партнерам за те, що з перших днів російського повномасштабного вторгнення Європейський Союз солідарний з Україною та надає нашій державі всебічну підтримку. Проте міністр заявив про необхідність продовження допомоги, адже попереду на Україну чекають складні бої. 

"Ми готуємось до контрнаступальної операції, тому Україні необхідні насамперед важка техніка та підготовлені резерви. Ми зацікавлені у проведенні тренувань українських військових на всіх рівнях: від індивідуальної підготовки солдата до колективних навчань підрозділів бригадного рівня", — сказав Олексій Резніков.

Міністр оборони наголосив, що Україна очікує на майбутній Вільнюський саміт НАТО, який має засвідчити, що наша держава є не лише надійним партнером Альянсу, а й країною, яка добре вивчила російського агресора і вміє воювати проти нього.

"Головною загрозою для НАТО є Росія. І лише Україна на практиці знає, як боротися з ворогом всього цивілізованого світу. Тож набуття нашою державою членства в Північноатлантичному альянсі та Євросоюзі є одним із ключових елементів міцної системи міжнародної безпекової архітектури", зазначив очільник українського оборонного відомства.

Представники ЄС висловили слова підтримки Україні та запевнили, що "будуть стояти з нами до перемоги".

Нагадаємо, раніше в Міноборони повідомляли, що Збройні сили України можуть розпочати весняний контрнаступ протягом квітня-травня. Терміни наступальних операцій прямо залежать від погодних умов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2023 14:12