Фото: Уніан

Координував інформдиверсії Шуфрича: екс-заступнику секретаря РНБО Сівковичу оголосили нову підозру

Служба безпеки України встановила, що екс-заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович, якого звинувачують у роботі на ФСБ Росії, координував інформдиверсії проти України, до яких залучив зокрема народного депутата Нестора Шуфрича.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що колишній посадовець причетний до організації масштабних інформкампаній, спрямованих на штучну дискредитацію військово-політичного керівництва України на користь РФ. Для цього він залучав до співпраці відомих політиків у Києві, серед них — Нестор Шуфрич, який підозрюється у держзраді. Саме він був одним з основних "спікерів", який за координації Сівковича оприлюднював російські наративи під час виступів у телеефірах та на сторінках інтернет-видань.

Слідчі встановили, що поплічники Сівковича "розганяли" фейкові повідомлення про внутрішню ситуацію в Україні, а також пропагандистські тези щодо "безальтернативності" проросійського вектора у зовнішній політиці. У такий спосіб Кремль намагався максимально дестабілізувати ситуацію всередині України до початку повномасштабного вторгнення РФ та дискредитувати офіційний Київ перед західними партнерами.

"Щоб уникнути правосуддя у 2014 році за спроби силового розгону Майдану, Сівкович виїхав до Москви, де розпочав організовувати масовані інформдиверсії проти державної безпеки України. Це одне із пріоритетних завдань, які Сівкович виконував за вказівкою кадрових співробітників 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ", — зауважили в СБУ.

Відтак, Сівковичу повідомлено про підозру у державній зраді, яка вчинена за попередньою змовою групою осіб. Варто зауважити, що раніше правоохоронці вже повідомили екс-заступнику секретаря РНБО Сівковичу підозру у створенні та керівництві злочинною.

Крім того, 26 грудня 2022 року за матеріалами ДБР до суду було скеровано обвинувальний акт відносно колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки й оборони України Володимира Сівковича за організацію розгону "Студентського Майдану".

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича. Йому повідомлено про підозру у державній зраді.

15 вересня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід нардепу Нестору Шуфричу. Йому призначили тримання під вартою на два місяці без внесення застави. 

11 жовтня, Київський апеляційний суд вирішив залишити в силі запобіжний захід Шуфричу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.12.2023 12:59