Кожна третя жінка і кожен четвертий чоловік ведуть малорухливий спосіб життя

06 ВЕРЕСНЯ 2018 01:33

Третина жінок і чверть всіх чоловіків у світі ведуть недостатньо рухливий спосіб життя, що загрожує ожирінням і іншими серйозними захворюваннями. Про це попереджають експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Вони закликають всіх користуватися велосипедами, здійснювати піші прогулянки, бігати, плавати, займатися оздоровчими вправами і грати в спортивні ігри.

Заняття спортом, на думку експертів, допомагають також підтримувати нормальну вагу, покращують психічне здоров'я і є свого роду засобом профілактики деменції.

Медики і міжнародні експерти ВООЗ регулярно нагадують про важливість фізичної активності, однак за останні десять років на цьому напрямку не було помітного поліпшення. До сих пір в середньому чверть всіх дорослих жителів світу не виконують рекомендації медиків. Дівчата, жінки і люди похилого найбільшою мірою обмежені у своєму виборі.

У доповіді представлені дані по різних країнах і регіонах, а також описана глобальна тенденція в цілому. Виявилося, що недостатньо активний спосіб життя ведуть більш половини всіх дорослих в Кувейті, Самоа, Саудівської Аравії та Іраку. Лінуються 40 відсотків населення в США і 36 відсотків-жителів Великобританії. В Україні та Узбекистані - 19 відсотків дорослих, в Білорусі та Киргизстані - 14 відсотків. Найменш рухливі на пострадянському просторі жителі Казахстану, де спортом мало або недостатньо займаються 27,5 відсотків жінок і чоловіків у віці старше 18 років. А Уганді і Мозамбіку тільки шість відсотків населення ведуть малоактивний спосіб життя. Це найкращі показники у всьому світі.

В цілому в світі приблизно кожна третя жінка і кожен четвертий чоловік не дотримуються рекомендацій медиків, які вважають, що дорослі люди повинні займатися помірною фізичною активністю 150 хвилин в тиждень або інтенсивної фізичної активністю 75 хвилин в тиждень. Доповідь була підготовлена ​​на основі опитування людей старше 18 років.

Автори нового дослідження, яке було проведено в 168 країнах світу, закликають боротися з малорухливим способом життя населення і забезпечувати людям більше можливостей для фізичної активності.

Суспільство, 06.09.2018 01:33