Кредитори України погодилися відтермінували виплати по зовнішньому боргу

10 СЕРПНЯ 2022 23:45

Закордонні кредитори України, аби не допустити дефолту країни, відтермінували виплати по зовнішньому боргу на $20 млрд.

Про це повідомляє TrueUA із посиланням на Reuters.

"Іноземні кредитори відгукнулись на прохання України та заморозили на два роки виплати за міжнародними облігаціями майже на $20 млрд. Протягом дії відстрочки відсотковий дохід за облігаціями продовжує нараховуватися за ставками, що передбачені в умовах випуску відповідних облігацій. Крім того, на суму нарахованого основного відсоткового доходу нараховується додатковий відсотковий дохід за ставками, що передбачені в умовах випуску відповідних облігацій (додатковий відсотковий дохід)", – йдеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підтвердив, що інвестори в зовнішній борг України погодилися на відтермінування платежів до 2024 року з можливою пролонгацією ще на рік.

"Дякуємо за крок солідарності. Вдячні також країнам G7 за підтримку цієї позиції", – прокоментував він. 

Як зазначив голова уряду, Україна заощадить на виплатах майже $6 млрд. Ці кошти допоможуть країні зберегти макрофінансову стабільність, посилити стійкість економіки та збільшити міць армії.

"Власники цінних паперів державних "Укренерго" й "Укравтодору" так само пристали на пропозицію щодо відтермінування. Це дозволить Україні краще підготуватися до найскладнішого в історії опалювального сезону та ефективніше відновлювати зруйновану російськими терористами інфраструктуру", – сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що Україна попросила дворічну відстрочку на виплату зовнішніх боргів.

Економіка, 10.08.2022 23:45