Фото: росЗМІ

Кремль наказав підготувати бомбосховища по всій Росії, — ЗМІ

Кремль розпорядився розпочати перевірку та ремонт бомбосховищ по всій території Росії. Бомбосховища перевіряють навіть у далекосхідних регіонах РФ.

Про це повідомляє видання The Moscow Times із посиланням на свої джерела.

За даними видання, на сьогодні у Росії є тисячі бункерів, проте багато з них протягом десятків років було законсервовано. Більшість з них наразі в аварійному стані.

Зазначається, що наказ про інспекцію бомбосховищ з'явився ще навесні 2022 року.

"Команду розпочати масштабну перевірку та навести порядок отримали МНС, Міноборони та цивільні міністерства", — сказало джерело.

Варто зауважити, що російські офіційні особи публічно не оголошували про національну кампанію з модернізації бомбосховищ. Попри це, процес триває вже кілька місяців.

Бомбосховища перевіряють навіть у далекосхідних регіонах РФ понад 7000 км від лінії фронту.

Одне з джерел видання заявило, що у Москві почали боятися ядерної війни.

Нагадаємо, 19 січня в Мережі з'явилися фото і відео з системами ППО на дахах будівель і майданчиках Москви. Зокрема, було опубліковано фото будівлі міністерства оборони РФ на Фрунзенській набережній, де встановлено "Панцир-С1".

Крім того, 20 січня з’явилось відео, на якому автор стверджує, що ППО встановлена за 10 км від резиденції президента Росії Володимира Путіна в Москві.

Системи протиповітряної оборони в Москві стали приводом для кепкувань в Україні. Повітряні сили України висміяли російську ППО на дахах житлових будинків. А Москва запевняє, що всі відео і фото із розміщення ППО — фейк.

Світ, 07.02.2023 08:53