Фото: Міноборони

Кремль відмовився від публічної мобілізації, але проводить її приховано, — Міноборони

Російська армія постійно потребує поповнення, але через невдоволення людей мобілізацію там проводять приховано. Від публічних заходів наразі відмовились.

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. 

"Вони зараз не проводять публічну мобілізацію, тому що в них уже зріє невдоволення матерів і дружин через те, що їхні чоловіки, діти чомусь мають гинути в Україні незрозуміло за що. Але вони постійно набирають людей і ведуть приховану мобілізацію", — сказала вона.

За словами посадовиці, українцям не варто розслаблятися. Попри те, що росіяни втрачають мотивацію, перевага за кількістю людей належить їм. Водночас у Росії не зважають на зниження бойового духу і продовжують мобілізовувати цивільних. 

Додамо, напередодні у Головному управлінні розвідки повідомили, що Російська Федерація готується до масштабної мобілізації. Окупанти мають намір створити цілу низку нових військових формувань: десантних полків, дивізій, механізованих бригад. Держава-агресорка Росія має намір відновити боєздатність і наступальний потенціал своєї армії.

Загалом у Кремлі планують мобілізувати на війну в Україні кілька сотень тисяч людей. Масова мобілізація — непопулярне рішення, але путінський режим не має іншого виходу.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Андрій Черняк заявив, що від початку 2022 року російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України примусово мобілізували до своєї армії від 55 до 60 тисяч чоловіків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 14:13