Фото: Freepik

Куди піти у Києві на вихідних: п'ять локацій для відпочинку (фото)

Вже добігає до кінця ще один робочий тиждень, а це означає, що попереду вихідні — саме той час, коли можна відпочити від роботи й буденних справ. Оскільки в Київ вже завітало метеорологічне літо, пропонуємо вам не засиджуватися вдома, а якісно спланувати своє дозвілля й відвідати нові місця. TrueUA підготував добірку локацій, які можна відвідати вже найближчого вікенду.

У разі повітряної тривоги важливо негайно пройти до найближчого укриття. Ознайомитися із мапою сховищ можна за посиланням

Музей просто неба "Пирогів"

Ідеальне місце, куди можна поїхати у вихідні з Києва. Музей розташований лише 20 км від Києва. "Пирогів" є найбільшим музеєм просто неба в Європі й найповнішим етнографічним зібранням нашої держави. Загальна площа музею складає понад 131 гектар.

Зараз на території розміщено близько 300 унікальних пам’яток народної архітектури, датованих XVI-XX століттями. Тематичним планом створення Київського скансену передбачено показ народного будівництва з давніх-давен до сучасності: від найстарішої курної хати з с.Семари (1587 р.) Волинської області до сучасних  українських будинків 60-70 років ХХ століття.

У суботу, 20 травня, у музеї відбудеться відкриття оновленого центрального входу. На гостей чекає смачна кухня, дружні прогулянки просто неба, виступ Народного фольклорного ансамблю "Громиця", народні ігри та забави від Зразкового художнього колективу фольклорного ансамблю "Ягілочка". О 16:00 відбудеться концерт гурту KOZAK SYSTEM.

Локація: Музей просто неба "Пирогів" (вул. Академіка Тронька, Київ).
Графік роботи: 09:00-18:00.
Вартість: актуальна інформація — на касі музею.

Музей просто неба "Пирогів"
Фото: КМДА

Сирецький дендропарк

Сирецький дендрарій є пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. На площі 6,5 га тут росте понад 1150 таксонів із Північної Америки, Китаю, Японії, Далекого Сходу. Серед них понад 300 видів дерев та 600 видів сукулентів, що висаджені в теплицях. Також серед флористичної колекції парку є низка червонокнижних рослин.

На території парку є дерева та рослини, висаджені протягом 1875–1900 років, які становлять особливу цінність та гордість заповідника. 

Локація: Сирецький дендропарк (вул. Тираспольська, 43, Київ).
Графік роботи: 09:00-20:00.

Вартість: актуальна інформація — на касі дендропарку.

Сирецький парк
Фото: Стежками України

Азовсталь: нові сенси

У Національному музеї історії України відкрилася виставка "Азовсталь: нові сенси" про один із найпотужніших символів героїзму та незламності російсько-української війни. Найважливішими на цій виставці є набуті за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну нові сенси — "Азовсталь" як твердиня незламного українського духу й героїзму.

"Ці нові сенси промовляють через історії захисників "Азовсталі", їхні слова, речі, спогади про них, а також пронизливі світлини бійця полку "Азов" Дмитра Козацького", — кажуть організатори.

Локація: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2, Київ).
Графік роботи: 10:00-17:00.
Вартість: для дорослих — 90 грн, для школярів/студентів/пенсіонерів — 50 грн.

Виставка "Азовсталь нові сенси"
Фото: 
Національний музей історії України

Скейт-зона на Позняках 

У фітнес-парку "Озеро Лебедине" є розважальна локація — скейт-зона. Тут можна кататися на велосипедах, самокатах, роликах, скейтбордах. 

Скейт-зона у "Лебединому" — це бетонний боул, площею 270 кв.м з бенком. Він має три рівні — 1,2 м, 1,4 м та 1,6 м. У скейт-зоні є всі базові елементи для відточення трюків: мініволрайди, мініквотери, грайндбокси, мануалбокси, банкрампи.

Локація: Озеро Лебедине (вул. Кошиця 3б).
Графік роботи: цілодобово.
Вартість: безкоштовно.


Фото: Віталій Кличко

Ботанічний сад НУБіП

Ботанічний сад Національного університету біоресурсів та природокористування України — частина Голосіївського лісу, що є навчальним підрозділом НУБіП. Він складається з шести наукових лабораторій: дендрології та лісової селекції, плодово-овочевих культур, квітникарства, екології рослин, зоології, зеленого будівництва. Загальна кількість видів, різновидів, гібридів, культиварів та форм які зростають на території Ботанічного саду становить понад 1 500.

Тут створені експозиційні ділянки хвойних рослин Далекого Сходу, Кавказу, квітниково-декоративних рослин, троянд, бузку, географічні посадки дубів. Із колекції тропічних та субтропічних рослин цінними є колекції бромелієвих, цитрусових, кипарисів тощо.

Локація: НУБіП (вул. Героїв Оборони, 2а, Київ).
Графік роботи: 08:30-17:30.
Вартість: актуальна інформація — на касі.


Фото: НУБіП

Нагадаємо, цьогорічне метеорологічне літо завітало до Києва на два тижні пізніше багаторічних показників. Метеорологічна весна, яка почалася 6 лютого і тривала 108 днів, нарешті закінчилась. Вона виявилась більш ніж на місяць тривалішою за кліматичну норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.05.2023 19:00