Фото: прессекретарка 93-ї бригади Ірина Рибакова

Легендарний командир роти "Холодного Яру" загинув у Бахмуті: відомі подробиці

Стало відомо про загибель у Бахмуті 31-річного командира роти 93-ї механізованої бригади "Холодний Яр" Олександра Басалиги з позивним "Монгол". Старший лейтенант утримував позиції за річкою Бахмутка, у східній частині міста.

Про це повідомила прес-секретарка 93-ї бригади Ірина Рибакова.

У Бахмуті Олександр Басалига був поранений під час обстрілу будинку і навіть пересувався на інвалідному візку. Але відновився і продовжив командувати ротою. Згодом утримував позиції за річкою Бахмутка, у східній частині міста.

"Сан Санич загинув у Бахмуті. І я гадаю, що він у раю, бо, як-то кажуть, у пеклі він вже побував", — написала Ірина Рибакова.

Боєць служив у 1-й окремій танковій бригаді навідником танка, брав участь у боях за Дебальцеве. У 2016 році його було нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Після успішних боїв у районі Волновахи Олександру доручили командувати танковим екіпажем, згодом воїн мав ще кілька ротацій на Донбас. У грудні 2022 року Героя нагородили медаллю "Захиснику Вітчизни".

Нагадаємо, на фронті загинув відомий актор, гуморист, віце-чемпіон "Ліги сміху" у складі команди "Наш Формат" з Кам'янця-Подільського Роман Іваненко. У воїна-артиста залишилися мама та дружина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2023 19:15