Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

У Чорткові лідеру більшості Сенату США Шумеру присвоїли звання "Почесного громадянина"

Лідеру більшості Сенату США Чаку Шумеру надали звання "Почесного громадянина міста" Чортків, що на Тернопільщині. Відповідне рішення майже одноголосно було прийняте на сесії міської ради.

Про це 25 квітня повідомила Чортківська міська рада. У міськраді зазначили, що у Шумера є чортківське коріння, а цей вчинок — це знак подяки політику за його особисті зусилля у рішенні американської влади надати чергову важливу допомогу Україні у боротьбі проти одвічного ворога — північно-східного "сусіда". 

"Дідусь Чака Шумера — Яків — виходець із Чорткова. Він прожив довгих 93 роки та побачив як його онук став шановною людиною та відомим на весь світ політиком. Це стало можливо завдяки тому, що свого часу Шумер-старший емігрував з України до США. Вся його сім'я, що залишилася на батьківщині, загинула під час Голокосту", — написали у прес-службі Чортківської міськради.

У міськраді повідомили, що Чак Шумер, приїжджаючи до Києва, розповідав, що нацисти, окупувавши Чортків, прийшли до будинку, в якому жила родина Шумерів, і зажадали, щоб у двір вийшли всі члени великої родини — 35 осіб, від старого 80 років до немовляти кількох місяців від народження. Нацисти вимагали, щоб усі пішли з ними, але прабабуся Чака сказала, що вони не зрушать з місця. Їх усіх розстріляли просто на ґанку будинку. 

"Ось що буває, коли намагаєшся загравати з диктаторами", — резюмував Шумер.

Нагадаємо, 24 квітня Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги. Наша держава отримає додаткові боєприпаси, артилерію та броньовану техніку на суму один мільярд доларів.

Раніше президент США Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він передбачає надання нашій державі понад 60 мільярдів доларів.

Вже 26 квітня Сполучені Штати виділили ще один пакет військової допомоги Україні на 1 мільярд доларів. Сили оборони отримають ракети для HIMARS, боєприпаси, системи протиповітряної оборони та інше озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.04.2024 17:58